De tijdlijn van jouw leven

De Tijdslijn: Een Inzichtgevende Tool voor Jouw Gezondheid

In mijn praktijk in Beernem gebruik ik verschillende tools om een volledig beeld van de gezondheid van mijn patiënten te krijgen. Een van de meest waardevolle hulpmiddelen die ik inzet tijdens een eerste consultatie is het maken van een 'tijdslijn' van de patiënt. Deze methode helpt niet alleen mij als therapeut om de oorzaak van gezondheidsproblemen te achterhalen, maar biedt ook de patiënt zelf veel inzicht in zijn of haar gezondheidssituatie.

Wat is een Tijdslijn?

Tijdens een eerste consultatie, ook wel intake genoemd, neem ik een uitgebreide anamnese af. Dit is een gedetailleerde vragenlijst waarbij ik op zoek ga naar de oorzaak van de problemen van de patiënt. We bespreken verschillende aspecten van het leven, zoals voeding, levensstijl, slaappatroon en stresslevel. De informatie die ik op deze manier verzamel, plaats ik vervolgens in een tijdslijn.


Het Proces van de Intake

De intake is een cruciaal onderdeel van de behandeling. Door diepgaand te vragen naar je eetgewoonten, dagelijkse routines, slaappatronen en stressniveaus, krijg ik een holistisch beeld van jouw gezondheid. We bespreken onder andere je eetpatroon: wat eet je dagelijks, hoe vaak eet je, en welke voedingsmiddelen vermijd je? Daarnaast kijk ik naar je levensstijl: hoeveel beweeg je, hoe vaak sport je en hoe is je sociale leven? Ook je slaappatroon komt aan bod: hoeveel uren slaap je per nacht en hoe is de kwaliteit van je slaap? Tot slot bespreken we je stressniveau: wat zijn de grootste stressfactoren in je leven en hoe ga je hiermee om?

De Waarde van de Tijdslijn

De verkregen informatie wordt in een tijdslijn geplaatst om zo sneller bepaalde linken te kunnen leggen. Door gebeurtenissen en veranderingen in je leven chronologisch weer te geven, kunnen we patronen en oorzaken van gezondheidsproblemen beter identificeren. Bijvoorbeeld, een periode van verhoogde stress kan samenvallen met het ontstaan van bepaalde klachten. Of een verandering in dieet kan overeenkomen met verbeteringen of verslechteringen in je gezondheid.

Inzicht en Controle

De tijdslijn is een zeer waardevolle tool met het oog op herstel. Het geeft niet alleen mij als therapeut inzicht, maar ook de patiënt zelf krijgt een beter begrip van zijn of haar gezondheid. Door de verbanden tussen verschillende levensgebeurtenissen en gezondheidsklachten te zien, krijgt de patiënt meer controle over hoe hij zijn eigen probleem kan aanpakken. Dit inzicht motiveert vaak om gezondere keuzes te maken en te blijven werken aan herstel.

Een Holistische Aanpak

Het maken van een tijdslijn past binnen mijn holistische aanpak als orthomoleculair en KPNI therapeut. Ik geloof dat een diepgaand begrip van je persoonlijke geschiedenis en levensstijl cruciaal is voor een effectieve behandeling. Door samen te werken en deze uitgebreide analyse te maken, kunnen we gerichte en gepersonaliseerde stappen zetten naar een betere gezondheid.

Heb jij gezondheidsklachten en wil je meer inzicht krijgen in de oorzaken ervan? Neem dan contact op voor een consult. Samen kunnen we werken aan een gezonder en gelukkiger leven, met behulp van tools zoals de tijdslijn om je gezondheid te optimaliseren. Blijf ook mijn blog en sociale media volgen voor meer tips en informatie over gezondheid, voeding en leefstijl. En vergeet niet dat mijn kookboek in september uitkomt, vol met heerlijke en voedzame recepten die je gezondheid ten goede komen!

Vorige
Vorige

Darmgezondheid

Volgende
Volgende

Supplementen