Wie is Nele Timmerman?

Hoe het allemaal begonnen is

De manier waarop ons lichaam functioneert, hoe het groeit en zichzelf herstelt, en hoe voeding en levensstijl een rol spelen in ons welzijn, prikkelden mijn nieuwsgierigheid sinds kleins af aan. Toen ik in mijn puberteit zelf te maken kreeg met verschillende klachten, voornamelijk gerelateerd aan mijn groeispurt, voelde ik een dringende behoefte om de oorzaak van deze problemen te achterhalen en ze niet zomaar te accepteren als een gegeven.

Later begon ik verbanden te leggen tussen wat ik at, hoe ik leefde, en hoe ik me voelde. Deze persoonlijke ervaringen brachten me op het pad van orthomoleculaire therapie. Door deze studie te volgen, en momenteel de opleiding tot kPNI-therapeut, kan ik diepgaand leren over de rol van voeding en nutriënten in het behouden van een goede gezondheid en het herstellen van chronische ziektebeelden.

Wat maakt mijn approach als orthomoleculair diëtiste zo speciaal

Het uitgangspunt is dat het lichaam alles nodig heeft in de juiste hoeveelheden en verhoudingen om goed te kunnen functioneren en zichzelf te herstellen. In de praktijk betekent dit dat er gekeken wordt naar het totale plaatje: van voeding en levensstijl tot genetische aanleg en omgevingsfactoren.

Wat orthomoleculaire therapie uniek maakt, is de holistische benadering. In plaats van alleen de symptomen van een ziekte te behandelen, wordt er gezocht naar de onderliggende oorzaken. Dit kan bijvoorbeeld een tekort aan bepaalde vitamines of mineralen zijn, een disbalans in hormonen, of een verstoring in de darmflora. Door deze oorzaken aan te pakken, kan het lichaam zichzelf herstellen en kunnen klachten verminderen of zelfs verdwijnen.



Het lichaam als geheel van verschillende systemen

Tijdens mijn opleiding tot orthomoleculair therapeut leerde ik hoe belangrijk het is om naar het gehele lichaam te kijken en hoe verschillende systemen met elkaar in verband staan. Voeding speelt hierin een centrale rol, maar ook andere factoren zoals stress, beweging, en slaap zijn essentieel voor een goede gezondheid. Als kPNI-therapeut in opleiding kan ik mijn kennis verder verdiepen en leer ik hoe voeding en levensstijlveranderingen ingezet kan worden om chronische ziektes zoals diabetes, hart- en vaatziekten, en auto-immuunziekten te behandelen en te voorkomen.

Orthomoleculaire therapie biedt een natuurlijke en wetenschappelijk onderbouwde manier om de gezondheid te verbeteren. Het gaat niet om snelle oplossingen, maar om het creëren van duurzame veranderingen die leiden tot een betere kwaliteit van leven. Voor mij persoonlijk heeft deze benadering niet alleen mijn eigen gezondheid verbeterd, maar ook mijn passie voor het helpen van anderen versterkt. Ik geloof dat iedereen de kracht heeft om hun gezondheid te verbeteren door de juiste keuzes te maken en de juiste ondersteuning te krijgen.

Vorige
Vorige

Low Grade Inflammation en Hoe KPNI kan Helpen

Volgende
Volgende

Darmgezondheid